Natürel Sızma Zeytinyağı Özellikleri ve Faydaları

Natürel Sızma Zeytinyağı Özellikleri ve Faydaları

Söze sonundan başlamak gerekir bazen. Biz de öyle yapacağız. Zeytinyağı bir mucizedir...

Çok şey anlatılabilir zeytinyağı üzerine. Lezzeti ile başlar, faydaları ile devam ederiz. Ama mutlaka en sonunda bir mucize olduğu kanaatinde buluşuruz.

Peki nedir bu Natürel Sızma Zeytinyağı?

Öncelikle sözlük tanımı yaparak başlayalım. Natürel Sızma Zeytinyağı, ilk kelimesinden de anlaşılacağı üzere doğal bir besindir. İçerisinde bir katkı maddesi bulunmamalıdır. İkinci kelimesi de bize üretim biçimini tarif eder. Herhangi bir rafinasyon işlemine tabi tutulmadan, sadece zeytininin sıkılması sonucu elde edilen yağ olmalıdır. İlk kontrol parametresi de yağın oleik asit oranıdır. Dizem değeri olarak da tabir edilir. Kabul gören normlara göre Natürel Sızma Zeytinyağı, 0,80 oleik asit değerinin altında bir değere sahip olmalıdır.

Zeytinyağı anlatarak biten bir konu başlığı değildir. Bu sebeple üretim biçimi ve oleik asit değeri ile zeytinyağımızı tanımlayıp burada bırakalım. Bir başka yazımızda biraz daha detaya iner, kaliteli bir sızma zeytinyağının diğer değerleri üzerine de konuşuruz.

Neden Natürel Sızma Zeytinyağı kullanmalıyız?

Natürel Sızma Zeytinyağının özellikleri ve faydaları oldukça fazladır. Bu faydalar hem sağlık hem de kozmetik açıdan insanoğlunun tüketimine sunulmuştur.

Öncelikle zeytinyağı kolestrol içermez. Kötü huylu kolestrolü düşürür ancak iyi huylu kolestrolünüz size kalır. Böylece zeytinyağının kalp ve damar sağlığına iyi geldiğini söyleyebiliriz. Zeytinyağı, bağırsaklar tarafından en iyi emilen yağdır. Bu sayede bağırsaklarda geçişi düzenler ve kabızlığı önler. Oda sıcaklığında tüketildiğinde mide asiditesini azaltarak gastirit ve ülseri önler. Kemik ve dişlerin gelişimini, hücre ve dokuların yenilenmesini sağlar.

Doğumdan itibaren beynin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi de besin ile doğrudan ilişkilidir. Çocuk beslenmesinde yağlar yaşamsal bir rol oynar. Günde birkaç damla zeytinyağı bebeğin gelişimine büyük katkılar sağlar. Ayrıca bebeğe zeytinyağı ile uygulanan masaj sağlıklı ve canlandırıcıdır.

Zeytinyağı içerisinde bulunan vitaminler nelerdir?

Vitamin E : Cilddeki nem kaybını engeller, cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir. Lipidi azaltır.

Vitamin K : Kan akışkanlığını kontrol eder, kalp sağlığı için faydalıdır.

Vitamin A : Diş ve kemik gelişimini destekler. Göze faydalıdır.

Vitamin D : Raşitizm gibi kemik bozukluklarını tedavi eder.

Ayrıca zeytinyağı içerisinde kalsiyum, fosfor, kükürt, potasyum, magnezyum, bakır ve demir gibi sağlıklı mineraller bulunmaktadır.

Zeytinyağı güzelleştirir mi?

Yunan Mitolojisi’nde Hera’nın güzellik kaynağının zeytinyağı olduğu söylenir. Ancak biz rivayetlere değil bilime inanacağız. Ama bilim de bu konuda mitolojiyi doğrulamaktadır. E vitamini başlıca bir güzellik kaynağıdır. Zeytinyağını cildinize düzenli uyguladığınızda nem seviyesini korur ve yumuşatırsınız. Yüzünüze sürdüğünüzde cildinizin pürüzsüzleşmeye başladığınızı görürsünüz. Saçınıza uyguladığınızda ise saç diplerinizi besler ve canlandırırsınız. Tüm bunları zeytinyağını direkt uygulayarak yapabilir, ek olarak doğal yöntemlerle üretilmiş saf bir zeytinyağı sabunu ile de destekleyebilirsiniz. Tüm bu veriler bize zeytinyağının güzelleştirdiğine dair bir şüphe bırakmamaktadır.

Natürel Sızma Zeytinyağını tanımladık ve faydaları üzerine bilgilerimizi paylaştık. Artık hep birlikte zeytinin ve zeytinyağının bir mucize olduğu noktasında hemfikir olabiliriz.

Sağlıkla kalın...

 

Kaynak : doktorsaliheken.com

Etiketler: Natürel sızma zeytinyağı özellikleri
Şubat 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR